Toegepaste materialen voor onze tipi's

Uitstekende materialen

De kwaliteit van onze tipi's wordt bepaald door de stoffen die we gebruiken voor het binnen- en buitendoek, verder natuurlijk het model en de naaikunst. We gebruiken voor onze buitendoek eersteklas Ten Cate tentdoek namelijk polycotton van 440 gr./m2. Dit gaat veel langer mee dan katoendoek. Polycotton oogt en voelt hetzelfde als katoen, maar is een mengsel van polyester en katoenvezels. Katoenvezels zorgen voor een goede ventilatie en trekken het doek dicht wanneer het nat wordt. Polyester zorgt voor duurzaamheid en grote scheursterkte, ook na jaren gebruik. Het buitendoek is behandeld tegen rot, schimmel en weer en is waterdicht.

Onze binnendoeken maken we 320 gr/m2 katoendoek. Omdat het binnendoek binnen in de tipi hangt  heeft het aanzienlijk minder te verduren. Het gebruikte katoendoek is lichter en eveneens behandeld tegen schimmel, weer en rot en het is waterdicht. De binnendoeken hebben een waterwerende slikrand.

Voor de tipi palen gebruiken we Douglas sparren uit Nederlandse bossen op de Veluwe. Het is duurzaam en flexibel hout. Onze tipi's gaan, als er goed voor gezorgd wordt lang mee.

Wat betreft de haringen heeft u de keuze tussen beukenhout of metaal. De keuze voor het soort haringen hangt voornamelijk af van de ondergrond waarop de tipi komt te staan.

De touwen die we voor de tipi gebruiken zijn overwegend natuurlijk. We gebruiken "Manilla" touw voor het vastbinden van het palenframe en katoen voor het ophangen van het binnendoek.  

 

 

 

 

Bosjuweel
Koopvaardijweg 3
6541 BR Nijmegen
Telefoon: 024 - 3776086
E-mail: info@bosjuweel.nl